Home Amenajari interioare noutati Cand va fi finalizat, acesta va fi cel mai mare hotel din lume

Cand va fi finalizat, acesta va fi cel mai mare hotel din lume

6 minute de citit

In prezent, cel mai mare hotel din lume este First World Hotel din Malaezia care are  7.351 de camere. Aceasta pozitie, insa, va fi preluata de Abraj Kudai din Arabia Saudita care va avea 10.000 de camere, 70 de restaurante si 45 de etaje. Conform en.wikipedia.org, constructia acestuia a inceput in 2015 si se estima ca va fi finalizata in 2017 cu costuri de 3.5 miliarde USD.

Lucrarile au fost oprite din cauza dificultatilor financiare si hotelul nu a fost deschis nici in prezent. Insa, cand vor fi finalizate, acest hotel va fi cel mai mare din lume si, totodata, un reper emblematic al orizontului in continua expansiunea a Riadului.

Tu ti-ai petrece vacanta in Arabia Saudita?

Desi Arabia Saudita este vazuta ca fiind o tara prea conservatoare pentru o aventura de vacanta, sunt multi oameni carora le-ar placea sa o viziteze si sa o descopere. Este de ajuns sa amintim ruinele Regatului Nabateean a caror faima a ajuns pana in China din dinastia Han, Muntii Taif unde trandafirii infloresc alaturi de curmalele de renume mondila sau desertul Rub’ al Khali cel mai mare desert de nisip din in lume. 

Toate sunt atractii care fac din Arabia Saudita un obiectiv turistic care merita vizitat, iar hotelul Abraj Kudai sigur va functiona la capacitate maxima.

Prezentarea hotelului Abraj Kudai

Daca pana acum ai avut vacante superbe in Romania avand cazare in Predeal cu piscina sau in alta statiune montana de pe Valea Prahovei, in curand vei putea sa iti rezervi o camera la cel mai mare hotel din lume. Din pacate, nu se stie exact cand, hotelul fiind inca in constructie.

Cand va fi finalizat, insa, Abraj Kudai va fi spectaculos. Va fi alcatuit din 12 turnuri cu inaltimea de 45 de etaje, iar 10 dintre acestea vor oferi servicii premium specifice unui hotel de 5 stele. Va fi un hotel cu 10.000 de camere si 70 de restaurante spectaculoase, cu mult mai multe decat cele din oras. In plus, hotelul va avea heliporturi pentru ca oaspetii sa poata veni si pleca cu elicopterul sau cu avioanele usoare.

Aflat la cca o mila de Masjid al-Haram, Marea Moschee din Mecca, Abraj Kudai va fi dotat cu un centru enorm pentru conventii, intalniri de afaceri sau religioase, convocari sau simpozioane internationale. Pentru un plus de eleganta si stil, deasupra celui mai inalt turn al hotelului va fi cea mai mare cupola din lume.

Cladirea pe care se sprijina cele 12 turnuri ale hotelului va gazdui un complex enorm cu sala de bal, statie de autobuz, centru comercial si mai multe locuri de servit masa. Privit de la distanta, Abraj Kudai seamana cu o fortareata superba in desert, starnind curiozitatea si admiratia. Se spune ca tariful pe camera in acest hotel va fi de 5.000 $.

Povestea din spatele hotelului Abraj Kudai

Mecca atrage tot timpul anului turisti din intreaga lume iar perioada cea mai aglomerata este in preajma pelerinajului sfant Hajj. Acesta este momentul in care se intalnesc in orasul sfant peste 2.5 milioane de musulmani pentru a comemora viata si invataturile Profetului Avraam care, conform credintei islamice, a construit Kaaba, prima casa de cult a lui Dumnezeu.

In acesata perioada, hotelurile din Mecca sunt rezervate pana la refuz, unii dintre pelerini neavand alta solutie decat camparea la cort. Pentru a putea asigura cazare in conditii adecvate tututor pelerinilor, guvernul Arabiei Saudite a decis sa construiasca hotelul Abraj Kudai. Prin urmare, cel mai mare hotel din lume este un proiect guvernamental, iar finantarea si managementul lucrarilor sunt in mana statului.

Se pare ca scaderea pretului la petrol si interdictiile care au urmat dupa accidentul care a ucis 107 persoane (caderea unei macarale in Marea Moschee), au incetinit proiectul. Desi nu este inca gata si deschis publicului, cei care viziteaza Mecca il pot vedea si admira de la distanta in toata splendoare sa.

Încărcați mai multe articole similare
Load More By Mihaela Dragomir Mihaela
Load More In Amenajari interioare noutati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VERIFICAȚI ȘI

Sfaturi de design interior pentru cuplurile la inceput de drum

Felicitari pentru acest inceput de drum alaturi de jumatatea ta! De acum aveti o viata int…