Home Amenajare curte noutati De ce lemnul stratificat a urcat rapid in topul materialelor folosite

De ce lemnul stratificat a urcat rapid in topul materialelor folosite

5 minute de citit

Lemnul stratificat este cunoscut ca fiind unul din cele mai rezistente materiale, asigurandu-le consumatorilor o viata lunga pentru obiectele lor de mobilier. Cu timpul, tot mai multe persoane apeleaza atat la mobila interioara, cat si la ferestre sau usi exterioare lemn stratificat, iar rezultatele sunt pe masura asteptarilor.

Totusi, ce face acest material sa fie atat de utilizat in tamplaria moderna? Ti-am pregatit cateva informatii utile care te-ar putea convinge ca in viitorul apropiat sa planuiesti renovarea casei tale si sa inlocuiesti materialele obisnuite cu lemn stratificat.

Are durabilitate crescuta 

Motivul pentru care lemnul stratificat este atat de utilizat si atat de rezistent se datoreaza procesului de creare al acestuia. Asa cum ii spune si numele, este construit din mai multe straturi de lemn (puteti alege din mai multe esente), lipite intre ele cu un adeziv foarte rezistent, ce face fata cu brio si apei. 

Straturile de lemn se anuleaza unul pe celalalt datorita puterii adezivului, astfel ca nu va mai permite curburilor nedorite sa apara odata cu trecerea timpului. 

Lemnul stratificat poate aduce ani de zile in plus pentru noile tale usi. Poti apela la el si pentru noul mobilier de interior, nefiind nevoie sa mai faci investitii enorme neprevazute din cauza uzurii mobilierului.

Iti permite sa creezi modele unice

Durabilitatea acestuia nu te va impiedica pe tine sau pe tamplarul ales sa creati piese deosebite. Desi este cunoscut pentru faptul ca e foarte rezistent, lemnul stratificat iti permite sa pui in practica orice idee privind designul unic pentru usile tale. 

Alege dintr-o gama vasta de esente precum stejar, molid, pin, larice, frasin, sau poti opta pentru esente ceva mai exotice precum: meranti, eucalipt, sapele, merbau, afzelia. Vezi cum imaginatia si creativitatea ta iau viata cu ajutorul unui material care va salva aspectul locuintei si chiar buzunarul. 

Asigura-te ca apelezi la un tamplar profesionist, dispus sa te ajute in procesul de creare a noilor tale piese.  In final, bucura-te de usi rezistente pe care nu va fi nevoie sa le schimbi multi ani.

Te pazeste ca nimeni altul de vremea neprietenoasa

Materialul este facut de asa natura incat va rezista fara probleme chiar si celor mai extreme temperaturi. Astfel, vei avea ocazia sa te bucuri de usile tale expuse la ore intregi de viscol sau soare intens, fara a observa diferente in durabilitate sau aspect timp de foarte multi ani. 

Lemnul stratificat respira in permanenta, astfel ca nu va exista niciodata o problema privind condensul. 

Un alt lucru interesant despre acest material este faptul ca este printre singurele care le permite tamplarilor sa realizeze forme rotunde sub raza de 30 de cm. Acest lucru le este extrem de util persoanelor care isi doresc sa se bucure de detalii unice si personalizate incorporate in mobilierul lor. 

Lemnul stratificat isi face aparitia din ce in ce mai mult in casele oamenilor, cu motive bine intemeiate. Daca planuiesti sa iti construiesti o noua casa sau sa o renovezi pe cea veche, ia in considerare acest material deoarece te va salva de multe probleme pe care viitorul le poate aduce. 

Încărcați mai multe articole similare
Load More By Anamaria Tufescu
Load More In Amenajare curte noutati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VERIFICAȚI ȘI

Ce este o casa inteligenta si care sunt beneficiile acesteia

Casa inteligenta este acea casa care se poate conecta la aparatele si sistemele din interi…