Home Amenajare gradina noutati Cum sa amenajezi gradina in stil rustic

Cum sa amenajezi gradina in stil rustic

3 minute de citit

O gradina in stil rustic este un spatiu verde care se incadreaza perfect intr-un mediu natural, fara a fi nevoie de prea multe elemente decorative. Cu ajutorul unor trucuri simple, poti crea un astfel de spatiu intr-o gradina mica, fara a investi o suma mare de bani.

In primul rand, trebuie sa ai in vedere unele elemente cheie, cum ar fi plantele, pietrele si lemnul. Plantele sunt indispensabile intr-o gradina rustica, deoarece completeaza perfect peisajul. Alege specii de arbori si arbusti care cresc natural in zona ta, pentru a nu avea nevoie sa le uzi prea mult.

Pietrele sunt, de asemenea, un alt element important intr-o gradina rustica. Acestea pot fi folosite pentru a face un drum pietruit, pentru a crea un zid de sprijin pentru plante sau pentru a decora un iaz.

Lemnul este, de asemenea, un alt element important intr-o gradina rustica. Poti folosi lemnul pentru a face un gard viu, un pergola sau chiar un foisor. Daca ai nevoie de mai multa protectie impotriva soarelui, poti adauga un acoperis din stuf sau din frunze de nuc.

In plus, trebuie sa ai in vedere si iluminatul. In general, in spatii mici, este recomandat sa se foloseasca surse de lumina naturale, cum ar fi lumanarile. In gradinile mai mari, poti folosi surse de lumina artificiala, cum ar fi spoturile.

Odata ce ai adaugat toate aceste elemente, vei avea nevoie de ceva timp pentru a le aranja astfel incat sa creeze un peisaj rustic. In functie de dimensiunile gradinii, poti face un labirint din pietre, un iaz cu plante acvatice sau un mic parc cu bancute din lemn.

Odata ce ai terminat de aranjat gradina, nu uita de un ultim element important: intretinerea. Este important sa ai grija de plante si de arbori, pentru a nu distruge tot efortul depus in amenajarea gradinii. Uda-le in mod regulat, tunde-le si fertilizeaza-le pentru a te asigura ca vor ramane in forma perfecta pentru anii care urmeaza.

Încărcați mai multe articole similare
Load More By Elena Prachi
Load More In Amenajare gradina noutati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VERIFICAȚI ȘI

10 idei de amenajari interioare cu bani putini

Daca doriti sa va redecorati locuinta, dar nu dispuneti de foarte multi bani, puteti alege…